Kardiologija.

poliklinika falcon peregrin - kardiologija - pedijatrija

Dr. Luka Stričević, dječji kardiolog – vrhunski dijagnosticira različita srčana oboljenja koja pogađaju djecu i novorođenčad.

Simptomi srčanih bolesti kod najmlađih značajno se razlikuju od onih kod odraslih, te su brojna srčana oboljenja plod urođenih srčanih mana, virusnih infekcija koje zahvaćaju srce, te bolesti nastale kao posljedica nekog drugog oboljenja ili genetskog sindroma. Dr. Stričević, koji je ujedno i doktor na KBC-u Split, posjeduje potrebnu stručnost i znanje za dijagnosticiranje i liječenje srčanih oboljenja kod najmanjih pacijenata.

pepdijatrija - kardiolog

Dječji kardiolog će provesti detaljan pregled srca djeteta, uključujući slušanje srčanih tonova i provjeru pulsa kako bi utvrdio jesu li prisutni neki znakovi bolesti srca. Također će možda provesti elektrokardiogram (EKG) kako bi snimio aktivnost srca i utvrdio ima li problema s ritmom srca ili drugih srčanih abnormalnosti. U nekim slučajevima, može se preporučiti i ehokardiogram, test koji koristi ultrazvuk za vizualizaciju srčanih struktura i funkcije srčanih zalistaka.

Dječji kardiolog će raditi s drugim stručnjacima, poput pedijatara i kirurga, kako bi osigurao sveobuhvatnu skrb za djecu sa srčanim problemima. Oni će prilagoditi liječenje pojedinom djetetu, ovisno o vrsti i ozbiljnosti njihovog srčanog problema. Neki će slučajevi možda zahtijevati lijekove, dok će drugi možda zahtijevati kirurški zahvat.

Važno je da se srčani problemi u djece dijagnosticiraju i liječe što je prije moguće. Pedijatar kardiolog je ključni dio tima koji će pomoći da se postigne taj cilj i osigura da dijete dobije najbolju moguću skrb za svoje srčane probleme. Redoviti pregledi kod pedijatrijskog kardiologa također mogu pomoći u spriječavanju daljnjih srčanih problema i osigurati zdravlje srca djeteta u dugom roku.