Dermatologija.

pedijatar dermatolog

Dječji dermatolog je liječnik koji se specijalizirao za dijagnozu i liječenje kožnih bolesti kod djece.

Dječja koža često je različita od kože odraslih osoba, pa je stoga važno konzultirati se s liječnikom koji se specijalizirao za dječju dermatologiju. Specijalist dermatologije i venerologije, dr.med. Damir Pezelj, u poliklinici Falcon Peregrin obavlja specijalističke dermatološke preglede za djecu.

dermatologija

Prilikom specijalističkog pregleda kod dječjeg dermatologa, provest će se temeljiti pregled djetetove kože kako bi se utvrdio uzrok simptoma koje dijete ima. To može uključivati pregledanje izraslina, osipa, akni, alergijskih reakcija, infekcija kože, kožnih bolesti povezanih s autoimunim poremećajima ili drugih kožnih problema.

Tijekom pregleda dermatolog će također razgovarati s roditeljima ili skrbnicima o simptomima koje dijete ima, kao i o njihovoj anamnezi i obiteljskoj medicinskoj povijesti.

Nakon pregleda, dermatolog će postaviti dijagnozu i razviti individualni plan liječenja za dijete, koji može uključivati različite terapije poput kreme, losiona, tableta, antibiotika ili drugih lijekova. Također će dati preporuke o njezi kože, kao i o načinu na koji roditelji mogu pomoći u sprječavanju ponovnih simptoma.