Ortopedija

Ortopedija

Bolesti i anomalije mišićno – koštanog sustava…

…liječimo ortopedijom.

Ortopedski kirurzi koriste invazivne i neinvazivne metode pri liječenu raznih trauma koje su zahvatile mišićno – koštani dio tijela, zatim sportske ozljede, infekcije, tumore ili urođene poremećaje.

Moderna ortopedija bavi se brojnim bolestima, bilo da su nastale ozljeđivanjem ili su stvarno stanje mišićno – koštanog tkiva. Ortopedska kirurgija danas se dijeli na kirurgiju zgloba, kirurgiju kralježnice, kirurgiju šake, kirurgiju gležnja i stopala, ortopediju i ortopedsku onkologiju.

Poliklinika Falcon Peregrin u Splitu, obavlja sve djelatnosti koje obuhvaćaju ortopedija i ortopedska kirurgija!

U Poliklinici Falcon Peregrin u suradnji s Rokom Vengustom, dr. med. specijalist ortoped, pacijenti imaju mogućnost kvalitetnog operativnog liječenja lumbalne, torakalne i vratne kralježnice. Uz vrhunsku medicinsku opremu i stručan tim, pacijenti mogu biti sigurni u uspješnost i brzu rehabilitaciju nakon zahvata.

ortopedija

Bolesti kralježnice su vrlo česta pojava u današnjem društvu, koje se sve više okreće sjedilačkom načinu života i radu za računalom.

Kralježnica je važan dio tijela koji omogućuje podršku tijelu i omogućuje pokretljivost. Međutim, bolesti kralježnice, kao što su bol u leđima, hernija diska, i osteoartritis, mogu značajno utjecati na kvalitetu života osobe. Uzroci ovih bolesti mogu biti različiti, uključujući nepravilnu tjelesnu aktivnost, genetske predispozicije, i stres.

Održavanje zdrave kralježnice može se postići pravilnom prehranom, tjelesnom aktivnošću, i ergonomskim položajem tijela prilikom sjedenja i stajanja.

Pravovremeno otkrivanje simptoma i liječenje bolesti kralježnice ključni su za prevenciju težih komplikacija i poboljšanje kvalitete života.