Neurologija

Neurologija

Liječenje poremećaja neurološkog sustava…

…imate tegobe, pijete lijekove a nema pomaka?

Neurologija je grana medicine koja potječe od interne medicine a prva katedra za neurologiju osnovana je krajem 19. stoljeća.

Glavne značajke neurologije jesu opis i objašnjenje kliničke slike u kojoj postoje patološki procesi ili lezije koje ometaju rad nervnog sistema. Neurolog se bavi centralnim nervnim sustavom, što podrazumijeva mozak i leđnu moždinu, zatim njima bliske strukture krvnih žila i veza s muskulaturom.

Neurologija

Boli Vas glava neobjašnjivo?

Loše spavate?

EMNG – ELEKTROMIONEUROGRAFIJA I EEG – ELETROENCEFALOGRAFIJA
U poliklinici Falcon Peregrin neurološke preglede vodi neurolog prof. dr. sc. Veselin Vrebalov – Cindro!

Neurologija - Poliklinika Falcon Peregrin

ELEKTROMIONEUROGRAFIJA

EMNG je dijagnostički postupak kojim se procjenjuje stanje perifernog živčanog sustava koji uključuje aktivnosti živaca i mišica koji njima upravljaju. Sastoji se od 2 dijela: elektroneurografije i eletromiografije. EMNG pretragom kontrolira se rad ekstremiteta kako bi se uočili poremećaji ukoliko postoje.

Neurologija

ELETROENCEFALOGRAFIJA

EEG pretraga snima moždanu aktivnost i uz pomoć nje možemo detektirati poremećaje u mozgu, poput npr. epilepsije. EEG – om se prate, dijagnosticiraju i liječe određene neurološke bolesti. Preporučuje se kod glavobolja, bazilarnih migrena, moždanog udara, trauma mozga, poremećaja spavanja i sl. Male, posložene elektrode se stavljaju na glavu i pretraga je potpuno bezbolna.

Color doppler karotida i VB sliva.

Ultrazvuk karotide najčešće se izvodi kako bi se otkrilo suženje ili stenoza karotidne arterije, stanje koje znatno povećava rizik od moždanog udara.

Glavni cilj karotidnog ultrazvuka je ispitati pacijente na začepljenje ili suženje njihovih karotidnih arterija, što ako postoji može povećati rizik od moždanog udara. Nakon postavljanja dijagnoze može se započeti sveobuhvatno liječenje.

Ostali čimbenici rizika koji zahtijevaju pregled Color doppler karotida;
– poodmakla dob
– dijabetes
– povišen kolesterol u krvi
– obiteljska povijest moždanog udara ili bolesti srca

Samo za Vas i što brže dijagnosticiranje bolesti i tegoba koje su Vas zahvatile, a ovaj važan pregled u našoj poliklinici obavlja Dr. Ana Repić Buličić, spec. neurolog, uži specijalist intenzivne medicine.

Obratite nam se s povjerenjem!

Neurologija