Gastroenterologija.

pregled gastroenterologa

Dječji gastroenterolog je liječnik specijaliziran za dijagnostiku i liječenje problema s probavnim sustavom kod djece.

Ovi stručnjaci su posebno obučeni za prepoznavanje, dijagnostiku i liječenje bolesti želuca, crijeva, gušterače i jetre kod djece.

Dr. Ranka Despot je pedijatar gastroenterolog s posebnom usredotočenošću na bolesti probavnog sustava i prehranu djece i svoju djelatnost obavlja u poliklinici Falcon Peregrin.

celiakija

Dječji gastroenterolog će provjeriti sve simptome povezane s probavnim sustavom djeteta, uključujući bol u trbuhu, mučninu, povraćanje, proljev, zatvor i druge simptome koji mogu ukazivati na bolesti poput gastroezofagealnog refluksa, upale crijeva, celijakije, hepatitisa, pankreatitisa i drugih poremećaja probavnog sustava. Nakon toga, gastroenterolog će provesti detaljan pregled djetetovog probavnog sustava, uključujući pregled trbuha, rektalni pregled i laboratorijske testove. Ovi testovi pomažu gastroenterologu u određivanju uzroka problema i utvrđivanju odgovarajućeg liječenja.

U nekim slučajevima, dječji gastroenterolog može preporučiti endoskopski pregled, tijekom kojeg se tanka fleksibilna cijev s kamerom umetne kroz usta ili rektum kako bi se pregledala unutrašnjost probavnog sustava djeteta. Ovo je siguran i učinkovit način za pregled stanja sluznice želuca, jednjaka, tankog i debelog crijeva, žučnog mjehura i gušterače.

Dječji gastroenterolog radi zajedno s drugim liječnicima, kao što su pedijatri i kirurzi, kako bi pružio najbolju skrb za djecu s poremećajima probavnog sustava. Ovi stručnjaci rade s roditeljima kako bi utvrdili najbolji način liječenja i brinuli se za zdravlje djeteta tijekom dugog vremenskog razdoblja.

Uz pravilnu dijagnostiku i liječenje od strane dječjeg gastroenterologa, djeca mogu dobiti olakšanje od neugodnih simptoma i poboljšati svoje opće zdravlje.