Specijalistički pregled.

poliklinika flacon peregrin - specijalisticki pregled pedijatra

Potrebna Vam je detaljnija procjena zdravlja djeteta?

U našoj poliklinici, specijalistički pedijatrijski pregled obavlja cijenjeni liječnik i znanstvenik, dr. Veselin Škrabić, s kojim tisuće djece i njihovih obitelji imaju isključivo pozitivna iskustva.

specijalisticki pregled pedijatra

Tijekom specijalističkog pregleda pedijatar će provjeriti sve vitalne znakove djeteta, uključujući visinu, težinu, krvni tlak i puls. Također će provjeriti rast i razvoj djeteta te će obaviti detaljan pregled tijela kako bi utvrdio postoji li bilo kakav zdravstveni problem.

Pedijatar će također razgovarati s roditeljima o prehrani djeteta, navikama spavanja, fizičkoj aktivnosti i drugim čimbenicima koji mogu utjecati na zdravlje djeteta. Na temelju ovih informacija pedijatar će moći pružiti savjete o tome kako poboljšati zdravlje djeteta i spriječiti razne zdravstvene probleme.

U nekim slučajevima, pedijatar može preporučiti dodatne testove ili pretrage kako bi utvrdio postoji li bilo kakav zdravstveni problem. Na primjer, ako postoji sumnja na neku vrstu alergije, pedijatar može preporučiti testiranje na alergene kako bi se utvrdilo koji alergeni izazivaju reakciju kod djeteta.

Kada se specijalistički pregled pedijatra završi, pedijatar će dati preporuke o tome kako dalje pratiti zdravlje djeteta te će dogovoriti sljedeći pregled kako bi provjerio jesu li se preporuke pravilno primijenile i kako bi utvrdio postoji li napredak u zdravstvenom stanju djeteta.

Ovaj pregled se najčešće obavlja u slučajevima kada se dijete razvija neuobičajeno ili kada postoji neki zdravstveni problem koji zahtijeva stručnu procjenu.