Kardiologija

Kardiologija

Kardiologija je grana medicine koja se bavi prevencijom i liječenjem…

…poremećaja srca i krvožilnog sustava.

Navedeno uključuje dijagnostiku i liječenje od samog rođenja, dakle od urođenih srčanih mana, zatim bolesti koronarnih arterija, ostalih bolesti srca i elektrofiziologije. Liječnik koji se bavi ovim dijelom medicine naziva se kardiolog, a kardiološko liječenje kod djece obavlja pedijatar, specijalist kardiologije.
Poliklinika Falcon Peregrin surađuje sa iskusnim stručnjacima iz područja kardiologije!

Kardiologija

Ultrazvuk srca

Potpuno bezbolna i neinvazivna dijagnostička metoda koja se provodi s ciljem pregledavanja srca i područja oko srca. Izvodi se tako da se lijeva strana prsnog koša namaže gelom za sondu kojom se prelazi preko navedenog područja. Vrijeme trajanja ovog pregleda je 20 – ak minuta, do 1h. Navedenim pregledom liječnik može ustanoviti anomalije ukoliko postoje, proučava stanje obje pretklijetke i klijetke, promjer aorte koja je najveća arterija ljudskog organizma i važna je jer dovodi krv bogatu kisikom u sve dijelove tijela i debljinu srčanog mišića.

Holter srca

Holter srca

Idealna pretraga za uvid u poremećaje rada srčanog ritma ili prokrvljenosti srca. Za razliku od EKG – a, ova pretraga snima se 24h te tako uspije otkriti poremećaje koje se ne mogu “uhvatiti” u kratkom snimanju običnog EKG – a. Na prsa se postavljaju elektrode koje pacijent ne smije skidati sljedeća 24h. Elektrode su spojene na jedan manji uređaj koji se pričvršćuje na pojas koji pacijent nosi. Dok se nosi holter srca mogu se neometano obavljati sve svakodnevne obveze i pretraga je potpuno bezbolna.

Kardiologija

Holter tlaka

kontinuirano 24h mjerenje krvnog tlaka.

Pretraga kojom se prate oscilacije u radu krvnog tlaka koja se obavlja holterom naziva KMAT. Liječnik određuje ovu pretragu pri nekim od sljedećih simptoma, a to su: oštećenja srca i krvnih žila, povišenog krvnog tlaka, povišenog tlaka koji se dobio u trudnoći, povišenog sistoličkog, popularno nazvanog “gornjeg” tlaka dok je rad dijastoličkog “donjeg” tlaka normalan i slično. Pretraga također potpuno bezbolna za pacijenta.

Kardiologija

Ergometrija

Ergometrija je precizna dijagnostička metoda koja je također potpuno bezbolna. Ergometrijom dijagnosticiramo koronarne bolesti srca i srčanih aritmija ukoliko postoje. Zapravo se mjeri frekvencija i rad srca s mjerenjem tlaka između vježbi i na takav način precizno prikazuje stanje pacijenta.

Falcon Peregrin nudi kompletnu kardiološku obradu, a svojim znanjem i iskustvom naše pacijente pregledava i liječi, specijalist kardiologije dr. Petar Lozo!